Újpest Megbecsülés 2023 – többeknek többet segítünk

Author:
9A 2023-as Újpesti Megbecsülés Program egy ÚJ támogatási forma, amelyet már MINDEN (!) nyugdíjszerű ellátásban részesülő újpesti szomszédunk megkaphat – több mint 20.000 átvevőre készülünk!
Városvezető társaimmal közösen jegyzett és az Újpesti Képviselőteestület által egyhangúlag elfogadott előterjesztés és rendelet szövege már hivatalos, de a növekvő érdeklődésre tekintettel előzetesként egy pár előzetes tudnivalót megosztok.
❓Mekkora összeg és mire lehet felhasználni?
✅6 db 1000 forint értékű utalványt kapnak, amelyet az Újpesti Piacon szabadon választott élelmiszerek beszerzésére lehet felhasználni.
❓Ki veheti át az utalványokat?
✅A nyugdíjszerű ellátásban részesülő újpestiek személyesen vehetik át az utalványokat, vagy az általuk megbízottak szabályos, két tanús meghatalmazás birtokában. A meghatalmazás mintalevél elérhető lesz online és az osztópontokon.
❓Hol vehetők majd át az utalványok?
✅Az Újpesti Piac első emeletén lesz a legnagyobb osztópont, valamint városszerte, így Káposztásmegyeren is lesz osztópont. Figyeljék majd a hirdetéseket!
❓Mikor lesz az osztás?
✅A tervek szerint az utalványosztás szeptemberben lesz és egy munkahét alatt, vagyis hétfőtől péntekig lehet majd átvenni – hasonlóan a tavaly téli LED-izzó osztáshoz, csak több osztóponton. A pontos dátumot akkor hirdetjük majd meg, ha ezen nagy szabású akció minden részlet összeállt – kérem, figyeljék a hirdetéseket!
❓A 2020-ban indult „Újpest plusz” megszűnt?!
✅Az Újpest Plusz Megbecsülés Program IS folytaódik, rászoruló (!) nyugdíjszerű ellátásban részesülők minden évben igényelhetik ezt a támogatást IS: https://ujpest.hu/hivatali-ugy/?ugyid=442 !
‼ Köszönöm ezúton is a városvezetés és a képviselőtestület egyhangú támogatását, és minden, Újpestért dolgozó kollégám munkáját, akik az előkészítésben és a lebonyolításban szerpet vállaltak – egyedül nem megy !!
A lakosságtól együttműködést kérek már most! Ez egy nagyszabású akció lesz, amit csak akkor lehet szabályosan és flottul lebonyolítani, ha mi, Újpestiek jó szomszédként, megértéssel és türelemmel veszünk részt benne!
Az Újpesti Megbecsülés Program rendelet szövege:
Az Újpesti Megbecsülés Program előterjesztése:
Perneczky László
Újpest népjóléti alpolgármestere,
Újpest-Istvántelek 14 kb önkormányzati képviselője
LMP Magyarország Zöld Pártja
+36203900566
perneczky.laszlo@ujpest.hu
https://www.facebook.com/Perneczky.Laszlo/ 
Ossz meg minket!