Tabu!

Author:
Közszereplő, választott és újraválasztásra bizalmat kérő képviselő vagyok, benne van a pakliban, hogy a nyilvánosság előtt el kell viseljem a személyemet ért kritikákat és „megafonos hangvételű” alternatív valóság-magyarázatokat is.
Azt már nehezebben tűröm, amikor nem közszereplő kollégáimat sértegetik nyilvánosan. Alpolgármesterként a szociális szakterület egészéért kell politikai felelősséget vállalnom, „felfognom a nyilakat”.
Újpest szociális szektorában kizárólag magasan kvalifikált, körültekintő és minőségi munkát végző emberekkel van szerencsém dolgozni. Ha netán mégis lenne valami vitapont, azért csak a felelős közszereplő viheti el a balhét, de a kollégáimat senki ne vegye a szájára!
Amiben viszont még nem volt részem – ne is legyen – hogy a családi házunk, netán a gyermekeim kerültek volna reflektorfénybe helyettem. A családtagjaim végképp nem közszereplők, nem strómanok valami céghálóban, nem móriczi „rokonok”.
El se tudtam képzelni azt a helyzetet, amikor a saját házam képe jön szembe valami nyilvános csatornán, vagy valami hajánál fogva előrángatott, mondvacsinált indoklással hatósági emberek kopogtatnak be reggel órán a kapunkon.
Aztán jön a propaganda sulykolása, hogy „nem cáfoltam a szerepemet” egy olyan ügyben, amiről amúgy se nekem, se másnak fogalma sincs…
Együttérzésemről és felháborodásomról tudom biztosítani az utóbbi napok magánéletbe tipró történéseiben érintett társaimat. A sztrori szerintem aljas, arra utal, hogy a háborús logika mentén támadók pánikolva próbálnak fogást találni – és nem csak a közszereplőkön, hanem mindenkin, válogatás nélkül.
Kampány ide vagy oda, a család és a magánélet számomra továbbra is tabu!
Nem akarom elfogadni, hogy a közélet, a politika, a „polisz”, a város ügyeinek közös intézése ilyen szardobálássá fajuljon, amiben támadó és megtámadott is szaros lesz, de még ártatlanokra, sőt, családtagokra is fröccsenhet! Ez tűrhetetlen, tabu!
Hofi Géza után szabadon, csak kevésbé tréfás hangulatban:
„Akinek nem inge, az ne vegye magára. De akinek inge, az végre öltözködjön már föl!”
===
PERNECZKY László
Tel: +36203900566 Email: perneczky.laszlo@ujpest.hu
Ossz meg minket!