Ki a kátyúkból!

Author:

Az Elem utca gödrösebb fele, a Tél utcai macskakő-szakadék és az Árpád-szervízút is járható lesz nyár közepére. Perneczky László

Az Erőmű előtti sávszűkületnél már hónapok óta csak egy Úthibák jelzőtábla próbálta megóvni az járműveket a tengelytöréstől. Június 8-tól egy szűk hétig a 121-es busz is terelőúton fog járni, amíg az Istvántelki út – Rózsa utca közti szakasz burkolatát javítják. Minden olyan út a főváros kezelésében van, amelyen BKV buszjárat halad, így a mintegy 300 négyzetméteres javítás megrendelője a Budapest Közút Zrt.

A mellékutak közül az Tél-Aulich kereszteződésnél még a télen beszakadt először egy, aztán három macskakő. Először kikerült egy kis jelzőoszlop, kezdetben még villogott aztán, a sárga lámpa valahogy eltűnt. A május végi nagy esőben mág egy méteres gödör keletkezett, vagy húsz kő süllyedt a mélybe. Hirtelen annyit tudtam intézni, hogy jó alaposan körbe kerítették a gödröt – és az Újpesti aszfaltozások élére ugrott ez régi, és most már nagyon veszélyes úthiba.

A Tél utcai macskakő-gödör három stációja

Még két helyszín biztosan sorra kerül júlisuig Istvántlelken: az Istvántelki-Tavasz utca találkozásánál a lakótelep felé rézsút behajtó szakasz (az Istvántelki út 58-nál), illetve az Árpád út 169 magasságában a szervízút vége, amely vélhetően még a Hajnal Park építésekor kopott el ennyire.

Repedések, huplik és pulklik minden utunkon vannak.
Mégis, ha most kimaradt egy javítandó közútfelületet Istvántelken, szívesen fogadok minden jelzést!

PERNECZKY László – önkormányzati képviselő -​ ​Újpest-Istvántelek (14. vk.)
http://istvantelek.hu/  / https://www.facebook.com/groups/istvantelek
​(​36) +20 / 39 00 566 / perneczky.laszlo@gmail.com  
https://www.facebook.com/Perneczky.Laszlo
LMP Magyarország Zöld PártjaLMP Újpest

Ossz meg minket!

One thought on “Ki a kátyúkból!”

  1. Most a tél utcában a 119 szám előtt ugyanolyan beszakadt macskakő van. Az építkezés emberei próbálják homokkal eltűntetni, de kevés sikerrel

Comments are closed.