KözKert: Kertészkedjünk közösségi területeinken!

Author:

A „köz-terület” nem a senki földje, hanem mindannyiunké. Tisztán és rendben tartása sem lehet csak az önkormányzat feladata. Az Istvántelki út 52 önkéntes lakók által gondozott közös kertje követendő példa!

Lakótelepeken 40-60 családnak jut egy akkora zöld kert, mint a kertvárosban egynek. Az ültetés, öntözés, gereblyézés, negyvened akkora feladat lenne, ha mindenki magáénak érezve vigyázna rá és jó gazdaként gondozná. Lám, a közterületi komposztálás se lehetetlen, sziklakert, virágágyás és sövény is kialakítható. A legtöbb dolog nem is pénz kérdése, hanem jó szándék, közösségi önkéntes munka kérdése: 2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve . Legyen Istvántelek minden előkertje olyan gondozott, mint az Istvántelki 52!

Az évtizedes, már alig virágzó bokrok helyére friss, rendezett növényzet került. Csak vigyázni kéne rá!
A szegélyhez faanyag kéne – szívesen fogadnak felajánlásokat!
Az utca felőli virágágyásra is csak vizet igényel, de méginkább azt, hogy ne járkanak keresztül és ne tépjék is a virágokat! Bizakodjunk!
Ossz meg minket!

One thought on “KözKert: Kertészkedjünk közösségi területeinken!”

  1. Nagyon jó kezdeményezés. Jó lenne, ha mindenki magáénak érezné a közterületet és támogatná, illetve hozzájárulna a köz szépítéséhez. Nem kell várni a csodát tenni kell és kész. Ha már szépítünk figyeljünk a már kész munkára,ne engedjük,hogy más tönkre tegye.Egy kis figyelmesség is kell hozzá.

Comments are closed.