GYERMEKEK VILÁGNAPJA – szeptember ÉS/VAGY november 20 !

Author:

Az UNICEF (az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapja) javaslatára 1954 óta november 20 a gyermekek világnapja. Magyarországon viszont a legtöbb forrás szeptember 20-át jelöli meg a Gyermekek világnapjaként. Ki tudja vajon, hogy mi a két hónap eltérés oka ?! 😕
==
Mindenesetre, a világnap célja az 1959-ben megfogalmazott gyermekek jogairól szóló nyilatkozat érvényre juttatása, amely „[…]meghatározza a gyermekek védelemhez, oktatáshoz, egészségügyi ellátáshoz, megfelelő lakhatáshoz és táplálkozáshoz való jogát.”
Apaként és népjóléti alpolgármesterként is kifejezetten fontosnak tartom, hogy Újpesten is a lehető legjobban biztosítsuk a gyermekek biztonságát és fejlődését. A terület újpesti szakértői – védőnők, kisgyermekgondozók, szociális segítők, pedagógusok – ezért is dolgoztak ki ifjúsági stratégiát 2022-ben, idén pedig egys külön kisgyermekkori stratégia is elkészül.
Ha segítség kell: az újpesti Család- és Gyermekjóléti Központ Készenléti Szolgálatának telefonszáma 30/210-2390, az UNICEF kék-vonal telefonszáma pedig 116-111!
https://www.un.org/en/observances/world-childrens-day

Ossz meg minket!