Újpesti Duna-part: árvíz, védekezés, hydroinfo és vészhelyzeti telefon

Author:

860 centiméteres magasságban várható a Duna tetőzése szombaton, 2024. szeptember 21-én. Az árvízi védekezés rendben működik,a kiépített védvonalak tartják az áradást. A lakossági segítségét csak abban kérjük, hogy hagyják dolgozni az illetékeseket!

Az újpesti Városházán egyeztette az árvízi védekezés teendőit a védekezésben illetékes Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM), a rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgárőrség, az Állatvédő Liga, hajléktalanellátók, és az önkormányzat és a városvezetés munkatársai. Az illetékesek a teljes újpesti Duna-szakaszon felkészültek az árvízre, a Népszigeten és az Üdülősoron már a mút hétvégén megkezdődött a kármentés, a szigeten élőket, dolgozókat időban értesítették a vészhelyzetről. A hét közepén lezárják a Népszigetre vezető utakat, a Zsilip utcát, az Újpesti vasúti híd lejáratait és a Marina-part gyaloghídját is.

Budapesten 2013-ban mérték a legmagasabb, 891 cm-es vízállást. A mostani tetőzés 30 cm-rel elmarad a rekordtól, azóta pedig több védmű kiépült Újpest területén pl. a Rév és Komp utcánál. Akit érdekelnek a pontos adatok, az Országos Vízjelző Szolgálat https://www.hydroinfo.hu/ oldaláról kaphatnak első kézből pontos adatokat! Ha netán beavatkozást igénylő árvízi vészhelyzetet észlelnek Újpesten, a  +36 70 500 1546 -os diszpécser számon jelenthetik be! Fontos, ez nem infovonal, hanem a helyi mentésirányítás diszpécser száma!

Önkéntes munkára, lakossági mozgósításra vagy homokzsák pakolásra várhatóan nem lesz szükség, mint 2013-ban volt!
Árvizi szelfizésre, illetéktelen jelenlétre és katasztrófaturizmusra pedig sem akkor, se most, sem soha nincs szükség!

Perneczky László +36 20 39 00566

 

 

Ossz meg minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük